spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeCorespondentul de război al La Repubblica spune unde greșesc ucrainienii și aliații...

Corespondentul de război al La Repubblica spune unde greșesc ucrainienii și aliații lor

-

Kievul i-a subestimat pe militarii ruși care au intrat în războiul din Ucraina ca parte a unei mobilizări parțiale, potrivit unui raport al unui corespondent al ziarului italian La Repubblica din Kramatorsk. 

Jurnalistul a vorbit despre atacul Forțelor Armate de pe Soledar, unde, potrivit acestuia, au ținut cont de folosirea lansatoarelor de rachete multiple HIMARS și au mutat depozitele cu muniție la sute de kilometri de linia frontului. Aliații Kievului „greșesc în percepția lor despre mobilizați”, a subliniat el.

- Advertisement -

„Sute de povești de groază despre cât de nefericit s-a mobilizat rusul, trimis pe front fără pregătire și fără echipament, ne-au făcut să uităm că în acest conflict, cantitatea este calitate: 300.000 de oameni nu pot fi toți inapți să fie soldați”, a notat jurnalistul.

Potrivit acestuia, în cele trei luni din Donbas, mulți militari „au reușit să se adapteze și acum acționează cu perseverența rusă”.

Proiectul în cadrul mobilizării parțiale a început în Rusia pe 21 septembrie prin decret al lui Vladimir Putin și s-a încheiat la sfârșitul lunii octombrie. După cum era planificat, un total de 300.000 de militari în rezervă au fost chemați în Forțele Armate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img