spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeÎn timp ce românii se laudă cu inaugurarea a câțiva kilometri de...

În timp ce românii se laudă cu inaugurarea a câțiva kilometri de autostradă, sârbii lucrează de zor la autostrăzi, șosele de mare viteză și centura Belgradului

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić a anunțat că până la vară va fi deschisă centura din jurul Belgradului, ceea ce, după cum a menționat va proteja orașul, dar și aerul în oraș, și în același timp să decongestioneze traficul din centrul orașului.

- Reclama -

În timpul vizitei la lucrările de construire a tronsonului Novi Beograd-Surčin, a părții de autrostadă Miloš Veliki, președintele a subliniat că centura din jurul Belgradului este o șosea de o importanță majoră, precizând că lucrările ulterioare vor fi efectuate prin localitatățile Leštan, Vinča până la Panciova și doar după aceea traficul de camioane se va putea redirecționa în afara orașului.

,,În acest mod Belgradul se transformă încet în metropolă. Desigur, este nevoie și de o rețea de metrou, proiect care este prevăzut peste cinci ani”- a spus Vučić.

Potrivit celor spuse de președinte în trei ani va fi deschisă șoseaua peste Irișki Venac care va lega orașul Novi Sad de Belgrad-Șid-Zagreb, dar și cu șoseaua Ruma-Șabac și mai departe cu șoseaua de mare viteză către Loznica.

Totodată, a spus că peste două luni și jumătate va fi finalizată autostrada până la intrarea în Kruševac.

De asemenea, Vucic a anunțat că pe 31 martie vor fi finalizate lucrările de construire a tronsonului de autostradă Surčin-Novi Beograd. Prin aceasta, belgrădenii vor obține cea mai rapidă și cea mai scurtă legătură cu autostrada „Miloš Veliki”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img