spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeConsilierul lui Viktor Orbán: Pactul privind migraţia este o ingerinţă gravă în...

Consilierul lui Viktor Orbán: Pactul privind migraţia este o ingerinţă gravă în problemele interne ale Ungariei şi în suveranitatea ţării

-

Pactul privind migraţia, adoptat miercuri de Parlamentul European, este o ingerinţă gravă în problemele interne ale Ungariei şi în suveranitatea ţării, a declarat, joi dimineaţă, György Bakondi, consilierul principal al premierului ungar pe probleme de securitate, în cadrul emisiunii Mokka, la postul privat de televiziune TV2 din Budapesta.

György Bakondi a subliniat că Guvernul de la Budapesta s-a opus, încă din anul 2015, în modul cel mai hotărât introducerii sistemului de cote.

- Advertisement -

Consilierul şef pe probleme de securitate internă a confirmat că Ungaria va menţine sistemul de supraveghere a frontierelor, pe care l-a introdus de mai mulţi ani, şi îşi menţine, de asemenea, poziţia conform căreia sistemul este eficient doar dacă cererile de refugiat sunt depuse în afara graniţelor Uniunii Europene.

„Aceste două elemente au fost ignorate de Parlamentul European, în ciuda tuturor eforturilor noastre”, a explicat György Bakondi, şi a adăugat că pactul adoptat privind migraţia nu este benefic ungurilor şi reprezintă o ameninţare la adresa securităţii interne a ţării şi a altor state UE.

- Advertisement -

Acesta a declarat că hotărârea prin care a fost adoptat, miercuri, Pactul UE privind migraţia şi azilul, va fi înaintată de Parlamentul European Consiliului şefilor de stat şi de guvern europeni, unde se va vota, iar redactarea regulamentelor de punere în aplicare a început deja.

În opinia sa, alegerile europarlamentare din data de 9 iunie vor conferi migraţiei ilegale, soluţiilor sale şi consecinţelor sale negative grave „un rol politic major, adică o decizie a cetăţenilor europeni ar putea avea ca rezultat un alt Parlament şi o altă comisie decât cea pe care o avem acum”.

„Atunci, ar putea fi posibilă revizuirea regulamentului şi a normelor sale de punere în aplicare, care tocmai au fost adoptate”, a precizat György Bakondi.

Acesta a mai vorbit şi despre faptul că, în acest an, numărul celor care au trecut ilegal frontiera şi au fost reţinuţi de autorităţile ungare a depăşit cifra de 800 şi au fost demarate procedurile penale împotriva a 22 de traficanţi de persoane. Acest număr este mai mic decât cel înregistrat anul trecut în această perioadă.

Consilierul şef pe probleme de securitate internă al premierului ungar a afirmat că organizaţiile infracţionale s-au „relocat” în zona de frontieră bosniaco-croată şi ruta principală nu mai trece prin Ungaria, dar este imposibil de prezis cum se va modifica ruta în urma pactului convenit privind migraţia.

Situaţia este monitorizată în mod constant, a confirmat György Bakondi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img