spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăExterneConflict între Papă și Donald Trump: Francisc: Nu e creștin/ Trump: E...

Conflict între Papă și Donald Trump: Francisc: Nu e creștin/ Trump: E un pion

-

Papa Francisc crede că Donald Trump „nu este creştin” doar pentru că politicianul conservator a pledat pentru deportarea imigranţilor clandestini şi a promis că, dacă va deveni preşedinte al Statelor Unite, va construi un gard la frontiera cu Mexicul.

„O persoană care se gândeşte doar să construiască ziduri, nu punţi, oricine ar fi, nu este creştin. Evanghelia nu spune aşa ceva”, crede Papa Francisc, care tocmai a finalizat o vizită în Mexic.

- Advertisement -

Suveranul pontif a evitat totuşi să le facă recomandări alegătorilor americani dacă să voteze sau nu cu Trump.

Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în cursa prezidenţială din SUA, a criticat dur afirmaţiile Papei Francisc despre el, catalogându-le „ruşinoase” şi subliniind că el este un apărător al valorilor creştine, în timp ce şeful Bisericii catolice ar fi un „pion”.

- Advertisement -

„Este ruşinos ca un lider religios să pună sub semnul întrebării credinţa cuiva. Sunt mândru să fiu creştin şi, în calitatea de preşedinte al SUA, nu voi permite atacarea şi slăbirea creştinismului”, a reacţionat Donald Trump, conform ABC News.

„Niciun lider, cu atât mai puţin unul religios, nu ar trebui să aibă dreptul de a pune sub semnul întrebării religia sau credinţa cuiva. Acest Papă este folosit ca pion şi ar trebui să le fie ruşine că fac aşa ceva, mai ales când sunt implicate atât de multe vieţi omeneşti şi când imigraţia ilegală a luat o asemenea amploare”, a subliniat politicianul american.

Donald Trump a subliniat că Papa Francisc este folosit ca „pion” de Guvernul Mexicului, explicând că liderul Bisericii Catolice, care a pledat pentru cauza imigranţilor, a auzit „doar o parte a poveştii”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img