spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăFapt DiversAssociated Press va produce conţinut jurnalistic asistat de tehnologia VR (realitate virtuală)

Associated Press va produce conţinut jurnalistic asistat de tehnologia VR (realitate virtuală)

-

Prestigioasa agenţie internaţională Associated Press a încheiat un acord cu producătorul de chipuri AMD pentru a produce conţinut jurnalistic asistat de tehnologia VR (realitate virtuală). Acest lucru va permite crearea unei ambianţe grafice ce imită realitatea atunci când utilizatorii vizionează ştiri şi documentare în format video.

Decizia AP de a folosi tehnologia VR vine la câteva luni după ce New York Times a dezvăluit planuri similare pentru segmentul video. Associated Press a realizat un documentar numit „În căutarea unui cămin: Viaţa în interiorul taberei de refugiaţi din Calais” în parteneriat cu RYOT News, care a utilizat tehnologia VR pentru a oferi o imagine la 360 de grade a taberei de imigranţi din Franţa şi pentru a permite telespectatorilor să inspecteze singuri locaţia unde au fost făcute filmările.
Tehnologia VR este pe punctul de a deveni obiectul unui consum în masă, după ce compania Oculus, deţinută de Facebook va lansa pe piaţă în prima parte a anului 2016 ochelarii speciali Rift. Alte companii precum Sony, Microsoft şi HTC au, de asemenea, pregătite sau au lansat deja dispozitive similare. Editorii agenţiei AP vor avea control absolut asupra conţinutului editorial prezentat pe canalul VR, a declarat un reprezentant al companiei partenere AMD.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...