spot_img
31.5 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăhighlightOvidiu Ohanesian, despre răpirea jurnaliștilor în Irak: Cineva de la SRI ne-a...

Ovidiu Ohanesian, despre răpirea jurnaliștilor în Irak: Cineva de la SRI ne-a spus că a costat 9-12 milioane de dolari

-

Ovidiu Ohanesian, unul din jurnaliștii răpiți în Irak, a dezvăluit miercuri seară la B1 că Romania ar fi platit o suma in schimbul eliberarii lor, mai exact o sumă cuprinsă între 9 și 12 milioane de dolari.  Ohanesian a spus ca aceasta informatia le-ar fi fost furnizata celor rapiti in Bucuresti, intr-o vila a SRI de catre un ofiter al serviciilor secrete romanesti.

- Reclama -

”Noi am fost închiși fără avocați, fără nimeni, sub paza ofițerilor SRI, prieteni ai domnului Băsescu care au încercat să afle de la noi printr-o echipă de procurori și psihologi ce anume avem de gând să facem, ce anume știm. Doi dintre jurnaliști știau și există asta la pagina 13 din rechizitoriu. În acele zile au venit la noi și de la serviciile secrete americane și au venit și niște băieți din Franța. Întâi a venit un consilier personal al președintelui Franței de atunci pe probleme de securitate și apoi alți doi băieți care stăteau cu capul în jos. Lucrurile deja se negociaseră, eiliberarea lui Florence Aubenas. Problema e dacă s-au sustras bani din acea răscumparare care nu poate fi pusă pe tapet pentru că banii au fost extrași din SRI. Am stat toți trei într-un hol în vestita vilă a SRI -ului și a venit pe lângă noi un băiat. Am întrebat cât a fost afacerea și au zis de ordinul milioanelor”, a spus Ohanesian în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, difuzată la B1 TV și moderată de Silviu Mănăstire.

Acesta a mai precizat că inițial se negociase eliberarea jurnaliștilor fără bani.

”Avem relații cu lumea arabă de 30-40 de ani și facem trafic cu armament de 30-40 de ani. Nu se va întâmpla nimic cu plângerea lui Corneliu Vadim. Este o luptă între două bande care conduc România: banda 1 a PSD și banda doi a lui Băsescu”, a conchis acesta.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...