spot_img
0.5 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăAnalizeComisarul european Corina Crețu acuză: NU avem proiecte mari din România pentru...

Comisarul european Corina Crețu acuză: NU avem proiecte mari din România pentru finanțare

-

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a anunţat, în Parlamentul European, că a fost aprobat de către Comisia Europeană şi a fost depus Parlamentului European şi Consiliului UE spre dezbatere bugetul de după 2020.

- Reclama -

„Am muncit foarte tare pentru a obţine fonduri europene, pentru a avea o politică consistentă şi după anul 2021. România este printre ţările care au câştigat 8% faţă de alocarea din 2014 – 2020, alături de Bulgaria şi Grecia. Bătălia mea s-a încheiat, este în mâinile membrilor PE şi ai Consiliului. Dar ceea ce am încercat a fost să menţinem această politică de coeziune care a fost pentru foarte multe decenii şi sper că va rămâne în viitor una dintre principalele politici ale UE care să susţină statele, regiunile, oraşele în dezvoltarea lor economică şi socială. Am semnat 240 de milioane de euro pentru proiectul de autostradă Târgu Mureş – Câmpia Turzii. Aştept cu nerăbdare să se semneze… N-avem din păcate un proiect depus la Comisia Europeană pentru Târgu Mureş – Iaşi, aşteptăm un răspuns din partea Guvernului României, noi ne-am oferit pentru această perioadă de programare să realizăm studiul de fezabilitate. Proiecte noi nu mai avem. Din păcate pentru miliardele de euro pe care le avem la dispoziţie pentru infrastructura mare, am primit spre aprobate în cei 4 ani de când sunt comisar european doar patru proiecte, din care azi s-a aprobat cel de-al treilea”, a subliniat Corina Creţu, care a adăugat că mai există în analiza Comisiei proiectul metroului Gara de Nord – Bucureşti Otopeni.

- Advertisement -

Comisarul european a arătat că în perioada 2014 – 2020 au fost introduse elemente legislative noi pentru perioada post 2020, astfel încât factorii europeni să se asigure că programele şi investiţiile beneficiază de integrare pe orizontală a dezvoltării durabile.

„Odată cu proiectul de buget noi am depus Parlamentului şi Comisiei Europene noi regulamente de funcţionare. Suntem conştienţi că această politică a devenit foarte complexă. Pe de altă parte, foarte multe state membre adaugă regulamente suplimentare care nu sunt reguli europene. (…) Ne-am luptat pentru o simplificare radicală şi iată că pentru perioada 2021 – 2027 vom avea un singur set de reguli pentru toate cele 7 fonduri europene”, a adăugat oficialul european.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img