spot_img
1.5 C
București
luni, noiembrie 18, 2024
AcasăMureșCluburile de hochei din Ţinutul Secuiesc au câştigat procesul împotriva Federaţiei Române...

Cluburile de hochei din Ţinutul Secuiesc au câştigat procesul împotriva Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă

-

- Reclama -

Cluburile de hochei din Ţinutul Secuiesc au câştigat în primă instanţă procesul împotriva Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), hotărârea de joi a Tribunalului Bucureşti anulând deciziile adunării generale a organismului din noiembrie anul trecut – a anunţat Attila Nagy, actualul preşedinte al federaţiei.

- Reclama -

Preşedintele FRHG, ales în luna aprilie, a anunţat decizia instanţei pe pagina sa de socializare. Potrivit hotărârii, publicată pe portalul instanţelor din România, hotărârea din 22 iunie a Tribunalului Bucureşti a dat dreptate cluburilor din Ţinutul Secuiesc şi a anulat deciziile adunării delegaţilor FRHG din 8 noiembrie anul trecut. Hotărârea nu este definitivă. 

- Advertisement -

“Am câştigat încă o bătălie în lupta noastră pentru a curăţa hocheiul românesc” – a scris Attila Nagy, care a devenit în aprilie preşedinte al FRHG după ce a condus Academia de Hochei din Ţinutul Secuiesc. Anterior, el s-a luptat luni de zile cu fosta conducere a federaţiei pentru ca drepturile cluburilor din Ţinutul Secuiesc să fie respectate. 

El a apreciat că hotărârea Tribunalului Bucureşti este o recunoaştere legală a faptului că adunarea generală a federaţiei din 8 noiembrie, precum şi cea anterioară, din 15 septembrie, au fost ilegale. 

- Advertisement -

“Totodată a suspendat toate deciziile luate la aceste reuniuni nesportive şi necinstite. Prin urmare, deciziile luate acolo nu mai sunt valabile” – a scris el, adăugând: “un motiv de amărăciune în această bucurie” este faptul că tot în aceste adunări au fost votate şi regulamentele campionatelor jucate în sezonul trecut, astfel a devenit contestabilă şi validitatea campionatelor respective. 

Preşedintele FRHG a afirmat că hotărârea instanţei este un pas important spre normalitate, dovedind că “un sport iubit de mulţi nu poate fi monopolizat şi distrus prin mijloace ilegale şi fără consecinţe”. 

Procesul a fost intentat după ce conducerea anterioară a FRHG a organizat la 15 septembrie 2022 adunarea delegaţilor pentru reînnoirea funcţiilor de conducere cu excluderea reprezentanţilor şi candidaţilor cluburilor transilvănene. Din cele opt cluburi din campionatul de seniori al României au primit drept de vot doar reprezentanţii celor două cluburi bucureştene şi ai clubului din Galaţi. Reprezentanţii celor patru cluburi din Ţinutul Secuiesc şi clubului din Braşov, care constituie coloana vertebrală a campionatului, nu au fost lăsaţi să voteze din cauza unor presupuse datorii, în timp ce candidaţii din Ţinutul Secuiesc au fost excluşi din competiţie pentru că, în opinia federaţiei, şi-au depus dosarele de candidatură după termenul limită. Participanţii la adunare cu drept de vot l-au reales atunci în funcţia de preşedinte pe Alexandru Hălăucă. 

În replică, Ministerul Sportului, condus în acea perioadă de Károly Eduard Novák (UDMR), a suspendat deciziile FRHG în calitate de finanţator şi a trimis o comisie de control la federaţia de hochei. Ca răspuns, FRHG a decis în cadrul adunării sale generale din noiembrie să rezilieze unilateral contractul cu Ministerul Sportului şi să renunţe la finanţarea publică. 

Cluburile din Ţinutul Secuiesc au intentat o acţiune în justiţie pentru a suspenda deciziile din septembrie şi noiembrie. Curtea de Apel Târgu Mureş a considerat că nu este competentă şi a trimis cauza la Tribunalul Bucureşti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img