spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeDan Motreanu: Suntem tot mai aproape de obținerea finanțării europene pentru proiectul...

Dan Motreanu: Suntem tot mai aproape de obținerea finanțării europene pentru proiectul campusului dual din Giurgiu. Proiectul depus de Consiliul Județean Giurgiu a primit cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Muntenia, depășindu-le pe cele depuse de Prahova, Mioveni (în parteneriat cu Dacia) și Slobozia

-

Suntem tot mai aproape de obținerea finanțării europene pentru proiectul campusului dual din Giurgiu. Proiectul depus de Consiliul Județean Giurgiu a primit cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Muntenia, depășindu-le pe cele depuse de Prahova, Mioveni (în parteneriat cu Dacia) și Slobozia.Este un proiect pentru care m-am luptat, alături de echipa liberală din județul Giurgiu. Nu am abandonat lupta, chiar dacă ne-am confruntat cu opoziția PSD Giurgiu, organizație care a considerat că un astfel de proiect nu este benefic pentru județ, ignorând toate argumentele prezentate de specialiști, a anunțat pe Facebook europarlamentarul Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu și primvicepresedinte al partidului la nivel național.

Un astfel de demers presupune multă muncă, dar și să pui suflet, să vezi că dincolo de proiecte sunt oameni. În acest caz, tineri care au nevoie de o șansă în viață.Fiecare consorțiu va beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal și universitar. Vor fi construite spații de învățământ, spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere.Pe lângă județul Giurgiu, consorțiul mai include județele Călărași și Telorman. Aceste județe sunt dezindustrializate și acest campus reprezintă o mare oportunitate pentru ca tinerii să învețe o meserie solicitată pe piața muncii. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călărași sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificați, mai spune Motreanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img