CJ MEHEDINȚI ȘI PRIMĂRIA DROBETA TURNU SEVERIN NU AU PRIMIT NICIUN BAN DE LA GUVERNUL PNL. BANI MULȚI AU PRIMIT COMUNELE CONDUSE DE LIBERALI

0

Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Drobeta Turnu Severin nu au primit niciun leu de la Guvern, la recenta distribuire a sumelor aflate în fondul de rezervă aflat la dispoziția prim-ministrului Ludovic Orban.

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu (PSD) și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu (PSD), cei doi au explicat cum s-au alocat banii, acuzând interese politice și dezinteres total din partea liberalilor pentru locuitorii din Drobeta Turnu Severin.

”Criteriul de alocare a fost unul strict politic! Diferențele semnificative de fonduri alocate între localitățile PNL și cele PSD sunt evidente! Calculele arată că un locuitor dintr-o comună condusă de primar PNL, care este și candidat, a primit 274 lei, în timp ce suma alocată pentru comunele conduse de primari PSD care sunt și candidați la alegerile locale a fost de 70 lei / locuitor. Mai exact, 18 comune care o populație de 45.000 locuitori și primari/candidați PNL în funcție, au primit suma de 12.350.000 lei, în timp ce 45 comune și orașe cu primari/candidați PSD, cu o populație de 217.186 locuitori, au primit 15.200.000 lei. Este total nedrept, o sfidare a Guvernului incompetent la adresa locuitorilor care nu au nicio vină!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Georgescu a mai arătat că cea mai gravă problemă în lipsa resurselor este plata angajaților Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți care nu au bani pentru salarii începând cu luna octombrie. Instituția nu are fonduri nici pentru hrana și cheltuielile persoanelor aflate în sistemul centralizat al DGASPC. Pe de altă parte, Primăria Drobeta Turnu Severin nu are bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora.

,,Pentru municipiu situația este cu atât mai rea cu cât în acest moment suntem blocați cu banii pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap și însoțitorii lor. Primăriile PNL au primit bani, iar cele PSD foarte puțini sau deloc, cum e cazul nostru (n.r. Primăria Drobeta Turnu Severin). Este clar ca s-a făcut o delimitare în funcție de interesele politice. Suntem într-o situație dificilă, mai ales după ce pandemia ne-a blocat o parte din venituri. Îmi lasă un gust amar și faptul că atunci când la guvernare s-au aflat social-democrații, aceștia au dat bani inclusiv primăriilor liberale, iar acum primăriile PSD au primit aproape un sfert din cât au primit cele PNL. Păcat! Acum trebuia să demonstreze că sunt alături de cetățeni.”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a mai spus că ”în mod voit, Guvernul PNL nu a trimis banii persoanelor cu handicap și ai însoțitorilor, tocmai pentru a crea o stare de nemulțumire care să se manifeste la adresa primarilor PSD”.

EXECUTAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS LA COMANDA PSD MEHEDINȚI, COD MANDATAR: 21200019