spot_img
9.3 C
București
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăAnalizeCiucă: Reforma administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele principale ale programului de...

Ciucă: Reforma administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele principale ale programului de guvernare

-

Reforma administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele principale ale programului de guvernare, iar procesul de descentralizare a competenţelor către administraţiile locale continuă şi este o prioritate, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

- Reclama -

Şeful Executivului a avut, marţi, o intervenţie online la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR).

„Reforma administraţiei publice (…) reprezintă unul din obiectivele principale ale programului de guvernare. Au fost o serie întreagă de activităţi şi de consultări care au vizat elaborarea de noi acte normative, revizuirea celor deja existente, astfel încât să putem să optimizăm şi să actualizăm cultura administrativă, actul guvernamental, actul de administrare la nivel local, să vină în sprijinul cetăţenilor. Practic, ştiţi foarte bine, am discutat şi vom continua să discutăm, este o prioritate şi la nivelul Ministerului Dezvoltării pentru ca procesul acesta de descentralizare a competenţelor către administraţia publică să continue. Este foarte important ca transferul acestor competenţe să se realizeze către nivelul cel mai apropiat de cetăţean, el trebuie să fie beneficiarul acestor demersuri şi măsuri pe care noi trebuie să le luăm împreună”, a declarat Nicolae Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img