spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: Toate contractele de investiţii de la nivel local, fie ele finanţate...

Ciolacu: Toate contractele de investiţii de la nivel local, fie ele finanţate prin PNDL 1 sau PNDL 2, dar şi cele din fonduri europene, vor fi actualizate cu noile preţuri la materialele de construcţii

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor, că vor veni urgent săptămâna aceasta cu un act normativ prin care toate contractele de investiţii de la nivel local, fie ele finanţate prin PNDL 1 sau PNDL 2, dar şi cele din fonduri europene, să fie actualizate cu noile preţuri la materialele de construcţii. Ciolacu a vorbit şi despre pachetul ”Sprijin pentru România”, un plan de 4 miliarde de euro venit în sprijinul oamenilor, comunităţilor şi firmelor româneşti, care este răspunsul corect pe care în faţa creşterii preţurilor.

- Reclama -

”Ştim cu toţii că multe dintre proiectele dumneavoastră de dezvoltare sunt blocate din cauza exploziei preţurilor la materialele de construcţii. De aceea, vom veni urgent săptămâna aceasta cu un act normativ prin care toate contractele de investiţii de la nivel local – fie ele finanţate prin PNDL 1 sau PNDL 2, dar şi cele din fonduri europene, să fie actualizate cu noile preţuri la materialele de construcţii. Vreau ca toate investiţiile aflate în derulare să fie finalizate rapid!”, a spus preşedintele PSD. 

Potrivit lui Ciolacu, ”această măsură şi reforma profundă făcută de vicepremierul Sorin Grindeanu la legea achiziţiilor publice vor face ca lucrările să se desfăşoare mult mai repede”.

”Ne-am săturat cu toţii de blocaje şi contestaţii care mâncau o gramadă de timp. Sunt lucrări de peste 40 de miliarde de lei – şcoli, spitale, drumuri- pe care le vom debloca şi finaliza împreună! Acesta este obiectivul nostru comun”, a mai arătat el. 

Preşedintele PSD a menţionat că toţi primarii îşi doresc dezvoltare şi prosperitate, dar pentru asta aveţi nevoie şi de instrumentele necesare, iar ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă o şansă uriaşă pentru a ne atinge acest obiectiv, dar forma în care a fost el gândit iniţial de către USR tăia orice legătură a autorităţilor locale cu modul în care se alocă aceste fonduri”. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...