spot_img
8.7 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăAnalizeCiucă: Există fonduri pentru vouchere

Ciucă: Există fonduri pentru vouchere

-

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat vineri la Buzău despre faptul că Florin Cîţu a precizat că va solicita o analiză privind fondurile disponibile pentru susţinerea măsurii decise de către Guvern de acordare a unor vouchere pentru alimente de 50 de euro, la fiecare 2 luni, pentru persoanele vulnerabile, că nu ar fi lansat această măsură dacă nu era sustenabilă ca impact financiar.

- Reclama -

Şeful Executivului a asigura că există fondurile necesare pentru această măsură, iar 50% din bani sunt bani europeni şi 50% sunt bani de la bugetul de stat.

„În acest moment valoarea totală a acestei măsuri de asigurare a 50 de euro la două luni pentru persoanele vulnerabile am precizat, din momentul în care am anunţat pachetul de măsuri, că 50% din bani sunt bani europeni, 50% sunt bani de la bugetul de stat. Până în acest moment doresc să subliniez că nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare. Fiecare dintre măsurile respective au fost decise în urma identificării impactului bugetar şi sperăm ca, odată cu flexibilizarea tuturor mecanismelor la nivelul UE, aşa cum a discutat, să putem să acoperim cât mai mult din această sumă. Cert este că în acest moment există fondurile necesare pentru asigurarea acestor vouchere”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat vineri, după vizita la Fabrica de ulei Bunge Buzău, despre analiza anunţată de Florin Cîţu privind sustenabilitatea acestei măsuri. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img