spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăUncategorizedCîțu, atenționat de oamenii de afaceri: Suntem cu "apa ridicată la nivelul...

Cîțu, atenționat de oamenii de afaceri: Suntem cu „apa ridicată la nivelul nasului”. Sunt întârzieri la plățile pentru ajutorarea firmelor

-

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK România), Dragoş Anastasiu, membru al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, a declarat, marţi, că a solicitat la întâlnirea cu premierul Florin Cîţu alocarea fondurilor necesare pentru implementarea măsurilor de ajutor pentru firmele afectate de pandemia de COVID-19, menţionând că sunt întârzieri la plăţi.

- Reclama -

Potrivit acestuia, companiile sunt cu „apa ridicată la nivelul nasului” şi este necesară o intervenţie puternică a statului.

„Am avut o discuţie legată şi de măsurile de ajutor şi principalul lucru pe care ni-l dorim este să se implementeze mai repede, să existe Măsura 2, Măsura 3, măsura pentru HORECA, măsura pentru cei care sunt clienţi în mall-uri. Sunt nişte probleme la implementare şi la bugetare şi am solicitat să se aloce sumele respective, pentru că, în general, companiile sunt cu apa ridicată la nivelul nasului şi aici este necesară o intervenţie destul de puternică a statului, în sensul implementării. Şi am avut o discuţie legată şi de munca flexibilă, care a beneficiat de o OUG bună anul trecut, dar legea adoptată în Parlament a făcut ca ea să fie valabilă doar trei zile şi vrem să ne întoarcem la prevederile ordonanţei pentru că avem nevoie de o mai mare flexibilizare a muncii decât avem cu legea actuală”, a afirmat Anastasiu, după întâlnirea prim-ministrului Florin Cîţu cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

El a menţionat că sunt probleme legate de bugetare, dar şi pentru că nu există personal suficient în ministere care să proceseze toate solicitările.

„La Măsura 2, unde avem 18.000 de firme, doar vreo 3.000 – 4.000 au primit banii şi celelalte în continuare aşteaptă şi se uită în fiecare zi la cont pentru a vedea dacă intră banii. E o problemă şi de bugetare, e o problemă şi de forţa de muncă din interiorul ministerelor care să proceseze toate dosarele. Alte măsuri care au fost cerute sunt încă în gândire şi aici vrem să se întâmple lucrurile cât mai repede”, a transmis Dragoş Anastasiu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img