spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăMureșUna din puţinele localităţi rurale care a asfaltat toate străzile

Una din puţinele localităţi rurale care a asfaltat toate străzile

-

Primăria comunei Găneşti din judeţul Mureş, care cuprinde satele Găneşti, Seuca şi Păucişoara, a asfaltat toate străzile în cadrul unor programe cu finanţare europeană şi naţională, derulate începând din anul 2016 până în 2020, şi astfel se numără printre puţinele localităţi rurale din ţară care oferă acest confort cetăţenilor.

- Reclama -

Primarul comunei Găneşti, Balog Elemer, care a câştigat în luna septembrie cel de-al treilea mandat cu peste 90% din voturi, a arătat că investiţiile totale finalizate în comună, în perioada 2016-2020 se ridică la peste 19,8 milioane de lei, iar în urma proiectelor aflate în implementare sau în faza de studii, valoarea totală va fi de peste 40 de milioane de lei.

„Avem 3.611 locuitori, media de vârstă 48-52 de ani. Nu stăm nici binişor, dar nici rău şi, pentru mine, de când sunt primarul comunei, a fost important să ridic nivelul de trai în mediul rural, să ţin copiii în comună să nu plece în altă parte. În ultimii ani am reuşit, cred că este foarte benefic, să ai apă potabilă în toată comuna, canalizare în două din cele trei sate aparţinătoare, urmează şi Păucişoara, unde este deja introdusă apa potabilă. Suntem printre puţinele comune din ţară în care comunitatea poate circula pe fiecare stradă asfaltată (…) Valoarea totală a investiţiilor în perioada 2016-2020, mă refer la investiţii totale finalizate, este de 19,8 milioane de lei. La acestea se va mai adaugă proiectul de modernizare a şcolii, pentru care contractul de finanţare a fost deja semnat, în valoare de 7,1 milioane lei, şi cel precum şi modernizarea căminelor culturale din Seuca şi Găneşti, în valoare de 2,3 milioane lei plus, proiectele care urmează”, a declarat, pentru AGERPRES, Balog Elemer

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img