spot_img
18.3 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăAnalizeCIRCOTECA SANCȚIUNILOR ÎMPOTRIVA RUSIEI/GazpromBank NU. Von Der Leyen se teme ca "Putin...

CIRCOTECA SANCȚIUNILOR ÎMPOTRIVA RUSIEI/GazpromBank NU. Von Der Leyen se teme ca „Putin să obţină preţuri chiar mai mari pe alte pieţe pentru aprovizionarea care altfel ar merge către UE”

-

Următoarele sancţiuni ale Uniunii Europene ce vor fi impuse Rusiei vor viza băncile şi în special Sberbank, precum şi petrolul, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru ziar german Bild am Sonntag, transmite Reuters conform Agerpresț.

- Reclama -

Într-un interviu publicat duminică, ziarul i-a cerut preşedintei Comisiei Europene să prezinte punctele cheie ale celei de-a şasea serii de sancţiuni care va viza Rusia.

„Ne uităm în continuare la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rus. Şi, desigur, există problemele legate de energie”, a spus Ursula von der Leyen.

UE a scutit până acum cea mai mare bancă a Rusiei în seriile anterioare de sancţiuni, deoarece aceasta, împreună cu Gazprombank, este unul dintre principalele canale de plăţi pentru petrolul şi gazul din Rusia, pe care ţările din UE continuă să le cumpere în pofida conflictului din Ucraina.

Gazprombank rămâne în continuare fără sancțiuni.

Preşedinta Comisiei Europene a mai spus că UE lucrează la „mecanisme inteligente”, astfel încât şi petrolul să poată fi inclus în următoarele sancţiuni.

„Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este ca Putin să obţină preţuri chiar mai mari pe alte pieţe pentru aprovizionarea care altfel ar merge către UE”, a spus ea.”Principala prioritate este reducerea veniturilor lui Putin”, a spus ea. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img