spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăALEGERI 2020Cioloș recunoaște că nu pot fi eliminate toate pensiile speciale

Cioloș recunoaște că nu pot fi eliminate toate pensiile speciale

-

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că înţelege punctul de vedere al UDMR, care susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, dar a apreciat că este de preferat ca într-o primă etapă această măsură să fie luată doar în ceea ce priveşte pensiile parlamentarilor şi primarilor, astfel încât să nu existe riscul atacării unui proiect mai amplu la Curtea Constituţională.

- Reclama -

Precizările au venit în contextul în care vicepremierul Kelemen Hunor a menţionat miercuri că UDMR doreşte eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu doar pentru o categorie de salariaţi.

„Eu am înţeles argumentul din punctul lui de vedere, că trebuie să scăpăm de toate pensiile speciale, dar trebuie făcute etapă cu etapă, atunci când se poate. Noi nu mai putem acum aştepta. Dacă punem acum un proiect de lege prin care eliminăm toate pensiile speciale, ne trezim că o bucăţică dintre cei care acum au astfel de pensii atacă la CCR tot proiectul şi pică tot proiectul, pentru că ei pot să găsească un argument pe care noi nu l-am analizat suficient. Asta numesc eu populism, când spui că o faci doar de dragul de a o face şi de ochii lumii, dar de fapt tu ştii că acolo pot să apară chichiţe, care fac că decizia respectivă pică. Asta, pe parlamentari şi pe primari, nu există niciun argument juridic sau nimic atacabil”, a spus Cioloş, la Prima TV.

El a estimat că până la Paşti ar putea fi eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor şi primarilor, arătând că este o măsură susţinută atât de USR PLUS, cât şi de PNL.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img