spot_img
26.2 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăAnalizeCiolos: Mi-am pus problema să preiau conducerea PNL după alegeri

Ciolos: Mi-am pus problema să preiau conducerea PNL după alegeri

-

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi seara, că și-a pus problema să preia PNL după alegeri, dar nu a luat o decizie în acest sens, insistând asupra faptului că pentru el e important acum să poată constitui o majoritate parlamentară.

Întrebat la Realitatea TV dacă va prelua PNL după alegerile de duminică, Cioloș a precizat că nu a luat încă o hotărâre. „Nu cred că acesta e lucrul cel mai important. Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre. Pentru mine important este acum să putem constitui o majoritate împreună cu PNL și USR pentru a putea guverna și pentru ca lucrurile despre care am tot vorbit anul acesta și pe care am spus că n-am putut să le facem pentru că n-am avut o majoritate politică (…), sunt gata să îmi asum lucrurile respective pentru anii următori, dar am nevoie de o majoritate politică pentru asta”, a spus el.

Premierul a admis că a avut ezitări la început pentru că nu a simțit că locul său e în politică, însă și-a dat seama pe parcurs că fără o majoritate politică nu poate face „reforme consistente”.

„De aceea, cu toate ezitările pe care le-am avut la început, ezitări pentru că nici eu n-am simțit că locul meu e în politică și de asta am intrat la guvernare la propunerea domnului președinte cu anumite ezitări, dar am zis ‘hai că îmi asum un guvern independent’, însă am înțeles că anumite reforme consistente nu pot fi făcute fără o majoritate politică. Da, am nevoie de o majoritate politică, care să fie una onestă și care să funcționeze pe aceleași principii pe care funcționez eu. Și chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte probabil nici în PNL, dar sunt totuși niște schimbări care au început. (…) Nici eu nu sunt mulțumit sau nu cred că s-au făcut suficiente lucruri pentru ca chiar și PNL să se reformeze. S-au făcut câțiva pași. Dar pornesc cu creditul de încredere că dacă mergem împreună, or să se facă mai mulți pași”, a mai afirmat Dacian Cioloș.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img