Nicușor Dan s-a plătit singur din banii primiți donație în campanie pentru partid

0
312
Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", sustine o conferinta de presa generata de decizia autoritatilor de a demola Casa Rosetti-Solesti, declarata monument istoric de categoria B, in Bucuresti, joi 12 mai 2011. Decizia de demolare a fost luata pe baza unui aviz dat de Directia de Cultura Bucuresti, Ministerul Culturii argumentand ca respectivele corpuri nu sunt clasate ca monumente istorice. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în urma unei anchete a constatat că în campania electorală Nicușor Dan a folosit bani de campanie pentru a se plăti pe el însuși, scrie Evenimentul Zilei.

În urma anchetei a rezultat că preşedintele USB, pe atunci, şi-a finanțat ilegal campania electorală. Politicianul a primit de nenumărate ori bani în propriile sale conturi pentru a-i direcţiona ulterior către conturile legale de campanie, deși acest lucru semnifică nerespectarea regulilor de campanie. De altfel, prin intermediul unei campanii de donaţii online, politicianul a oferit unei asociaţii „de casă”, Asociaţia G2, 5% comision pentru sumele donate. Practic, 5% din toţi banii donaţi de bucureşteni pentru campania lui Nicuşor Dan au ajuns în altă parte. Mai mult, conform documentului AEP, finanţarea campaniei lui Nicuşor Dan suferă şi de alte inadvertenţe majore, acesta primind bani de la cetăţeni străini fără domiciliu în România şi fără drept de vot. Una dintre cele mai grave încălcări descoperite este aceea a utilizării unor fonduri de campanie pentru a realiza propagandă electorală pe 4 iunie 2016 prin intermediul Facebook, atunci când, din punct de vedere legal, era interzisă orice campanie electorală.