spot_img
21.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeCioloș îl acuză pe Ponta: A făcut sluj la Bruxelles

Cioloș îl acuză pe Ponta: A făcut sluj la Bruxelles

-

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi seara, că Guvernul Ponta nu a pregătit proiecte pentru a permite absorbția în acest an a fondurilor europene și că „a înghițit pe nemestecate” mai multe condiționalități ex-ante, așa cum le-au dat cei de la Comisia Europeană.

- Reclama -

„Tot cei care ne-au lăsat ce ne-au lăsat, au început să spună ‘nu avem absorbție anul acesta de fonduri europene’. Păi nu aveam cum să avem absorbție pentru că nu au fost proiecte pregătite, pentru că dacă am fi vrut să avem absorbție anul acesta (…) ar fi trebuit să existe proiectele europene. Ar fi trebuit să fie acreditate agențiile, autoritățile de management. Ar fi trebuit (…) să fi rezolvat problemele cu condiționalitățile ex-ante. Tot guvernul precedent le-a negociat cu Comisia Europeană. De fapt, e mult spus le-a negociat pentru că, de fapt, le-a înghițit așa cum le-au dat cei de la Comisie. A trebuit noi să negociem. (…) Patriotul (Ponta — n.red.) e patriot acasă, acolo e mai ascultător (…) Guvernul la vremea aceea a cam înghițit așa, pe nemestecate, ceea ce s-a dat de la Bruxelles și noi am venit anul acesta și pe multe aceste măsuri am explicat Comisiei că multe dintre cele ce le-au cerut nu are niciun sens să le ceară pentru că nu aduc nimic în plus”, a declarat Cioloș, la Realitatea TV.

- Advertisement -

În ceea ce privește plata subvențiilor în agricultură, premierul a admis că au fost întârzieri, dar a precizat că acestea au fost cauzate tot de acțiunile guvernului precedent.

„Dacă am fi vrut să plătim la timp anul ăsta subvențiile, (..) Guvernul ar fi trebuit să lanseze licitația pentru firma care să revadă softul la Agenția de Plăți (…) Și domnul Ponta și guvernul au vorbit mai mult decât să facă și au vorbit chiar mai mult după ce n-a mai fost la guvernare, criticând întârzieri datorate exact modului în care au guvernat”, a susținut Cioloș.

- Advertisement -

Referitor la criticile pe care le-a adus președintele PSD Liviu Dragnea legate de politica în domeniul agricol, Dacian Cioloș a susținut că nu știe dacă liderul social democrat cunoaște exact mecanismele în domeniu. „Nu știu cât cunoaște domnul Dragnea, dânsul mai aude așa ce-i mai suflă în ureche unul sau altul despre agricultură, dar nu știu cât cunoaște dânsul exact care sunt mecanismele”, a mai afirmat premierul Cioloș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img