spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăEconomieCioloş: Am încurajat proiectele exploatărilor offshore americane în resursele energetice ENORME din...

Cioloş: Am încurajat proiectele exploatărilor offshore americane în resursele energetice ENORME din Marea Neagră

-

Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri că discuțiile purtate în SUA pe domeniul energiei au fost legate mai ales de exploatările offshore, nemaifiind abordat subiectul gazelor de șist, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Nu am discutat despre gazele de șist. Au fost, sigur, discuții mai ales legate de exploatările offshore. Sunt companii americane care au astfel de proiecte și i-am încurajat să continue astfel de proiecte, discutând mai ales de infrastructura de transport energetic pe care Guvernul are intenția să o susțină, inclusiv acea conductă BRUA între România — Bulgaria — Ungaria — Austria, care ar lega Marea Neagră cu restul Europei, cât și de celelalte proiecte de interconectare cu țările vecine, care la fel ar crea anumite facilități pentru companiile care ar urma să exploreze gaze în Marea Neagră”, a spus Cioloș, într-o conferință de presă la Ambasada României la Washington.

Potrivit prim-ministrului, „dacă aceste capacități vor fi valorificate, ar însemna că România ar putea în câțiva ani de zile să devină un exportator de energie, și atunci toate aceste chestiuni legate de interconectări și de capacitate de infrastructură de transport sunt esențiale pentru aceste companii”.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat duminică pentru MEDIAFAX că întrevederea pe care o va avea cu vicepreşedintele SUA Joseph Biden este „o ocazie pentru a discuta oportunităţile enorme oferite de Romania in regiunea Mării Negre mai ales în privinţa investiţiilor si dezvoltării infrastructurii”.

Cioloş se referea la resursele energetice ENORME din Marea Neagră

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img