spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăSpecialHackerul Guccifer a pledat VINOVAT în procesul din SUA

Hackerul Guccifer a pledat VINOVAT în procesul din SUA

-

Hackerul român supranumit ‘Guccifer’, inculpat pentru spargerea conturilor de e-mail ale familiei Bush, ale fostului secretar de stat Colin Powell și ale altor personalități americane, a pledat miercuri vinovat la acuzațiile de furt de identitate americană și acces neautorizat la computere, a anunțat Departamentul de Justiție al SUA, relatează Reuters, transmite Agerpres.

Potrivit cotidianului The Washington Post, ‘Guccifer’, pe numele său real Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), a compărut miercuri dimineață în fața unui tribunal federal din orașul Alexandria, statul american Virginia.

Sentința în acest caz va fi anunțată pe 1 septembrie, acuzatul riscând o pedeapsă cuprinsă între doi și șapte ani de închisoare.

‘Guccifer’ a intrat, printre altele, în conturile familiei Bush, dezvăluind fotografii private de familie și picturi ale foștilor președinți George H. W. Bush și George W. Bush.

Marcel Lehel Lazăr s-a aflat în atenție la începutul acestei luni când a susținut că ar fi spart serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton. Spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton a fost ”un lucru facil”, a declarat — într-un interviu în exclusivitate acordat la începutul lunii mai postului Fox News din închisoare — Marcel Lazăr, devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România.

‘Guccifer’, care a fost extrădat în luna martie în SUA, a fost inculpat în iunie 2014 de către un mare juriu federal din statul Virginia pentru presupuse infracțiuni informatice în Statele Unite.

Rolul potențial al lui ‘Guccifer’ în ancheta privind spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton a fost evocat prima dată în luna aprilie de Fox News. Contul de e-mail al fostului secretar de stat conținea circa 2.200 de e-mail-uri cu informații clasificate și alte 22 de nivel Top Secret.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img