spot_img
11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightBiden i-a spus NU lui Cioloş în cazul vizelor

Biden i-a spus NU lui Cioloş în cazul vizelor

-

Nu ne putem aștepta la decizii formale legate de programul Visa Waiver în perioada imediat următoare, dar noi continuăm să insistăm pe acest subiect, a declarat premierul Dacian Cioloș, miercuri, la Washington, transmite Agerpres.

„Am abordat și acest subiect cu vicepreședintele Biden ( al vizelor pentru cetățenii români-n.r). (…) Partenerii noștri americani înțeleg interesul și așteptările României pentru a găsi soluții în acest sens. Sigur, ne-au reamintit că există anumite criterii, pe care în mare parte le respectăm, e doar acel criteriu privind numărul de dosare sau procentul de dosare respinse privind solicitările de viză. E un subiect care este în dezbatere în Congres. Știm și faptul că deciziile nu depind atât de mult de Administrație, cât mai ales de Congres, mai ales fiind și în Statele Unite un an electoral, este un subiect vizavi de care nu ne putem aștepta la decizii formale în perioada imediat următoare”, a spus Cioloș, într-o conferință de presă la Ambasada României în SUA.

- Advertisement -

Potrivit premierului, autoritățile române vor continua să insiste pe acest subiect care rămâne pe agenda bilaterală.

„Este important și pentru noi ca autoritățile americane și prietenii americani să înțeleagă că atunci când vorbim de un parteneriat, și mai ales de un parteneriat strategic, avem și noi din acest punct de vedere așteptări”, a mai susținut șeful guvernului român.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img