spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriCiolanul lui Iohannis luat la țintă de DIICOT: Alina Bica a fost...

Ciolanul lui Iohannis luat la țintă de DIICOT: Alina Bica a fost arestată la o lună după ce a deschis dosarul

-

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Sibiu și cei ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au destructurat o grupare infracțională, care ar fi cauzat statului un prejudiciu de peste 16.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. 18 persoane urmează a fi conduse la audieri, așa suna știrea seacă difuzată marți la prânz de presa locală din Sibiu.

- Advertisement -

Pe seară surse oficiale au declarat că firma Ambient este implicată în dosarul de evaziune fiscală care ar fi cauzat statului un prejudiciu de peste 16.000.000 de lei, scrie Turnul Sfatului din Sibiu.

- Advertisement -

Firma este deținută de Ioan Ciolan, unul din prietenii familiei Klaus și Carmen Iohannis.

Ciolan deține circa 60 la sută din acțiuni în acest moment. El a vândut în ultimii 2 ani o parte din afacere, dar în continuare deține pachetul majoritar. 20% deține Oakbridge Worldwide Limited din Londra. De asemenea, Gheorghe Călburean deţine 11,9% din acţiuni, Bezeriţă Ghiocel 5% şi Bereczkl Szolt cu 2% şi Rus Lucian cu 0,2%.Compania concurează pe piaţa locală pe piaţa românească cu retaileri precum Dedeman, Kingfisher, Hornbach, Praktiker şi Leroy Merlin, scrie Economica.net.

Percheziții au mai avut loc și anul trecut, dar nimic nu s-a întâmplat mai apoi.

Distribuitorul de materiale de construcţii şi bricolaj Ambient Sibiu, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din acest sector, construită de Ioan Ciolan, unul din prietenii familiei Iohannis, şi-a cerut intrarea în insolvenţă acum un an și câteva luni.

După ce a câștigat alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a sarbatorit  alături de câţiva prieteni apropiaţi, la reşedinţa sa din Sibiu.

Printre invitaţi s-a numărul şi omul de afaceri Ioan Ciolan (foto), acţio­narul majoritar al companiei de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii Ambient.

Compania a fost anchetată de DIICOT sub conducerea Alinei Bica. La o lună după începerea anchetei, Alina Bica a fost arestată.

Reţeaua Ambient, concentrată pre­ponderent în zona Transilvaniei, nu­mă­ră 10 unităţi în prezent.

Inițial prejudiciul era estimat  la 50.029.306 lei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img