spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: În acest an, România a plătit dobânzi şi restanţe la credite...

Ciolacu: În acest an, România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB. Anul viitor 2%

-

Marcel Ciolacu a precizat la Drobeta Turnu Severin că, în acest an, România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB, iar din estimările preliminare privind construirea bugetului pe anul viitor, ţara noastră va plăti circa 2% din PIB. Preşedintele PSD a adăugat că cele două guverne anterioare de dreapta au făcut împrumuturi de 200 miliarde lei, însă de când are PSD portofoliul Finanţe, Comisia Europeană a anunţat că datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual.

- Reclama -

„De unde aveţi aceste cifre? Eu am cu totul alte cifre. Anul acesta, cu adevărat România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB. Din socotelile noastre preliminare, în ceea ce priveşte construcţia bugetului, cred că anul viitor vom plăti în jur de 2% din PIB. Dar cu tristeţe vă spun că aceste împrumuturi au fost făcute de cele două guverne de dreapta, respectiv au împrumutat 200 de miliarde lei. Noi vorbim în acest moment de dobânzile şi restanţele, ratele la aceste credite. În schimb, cu bucurie vă anunţ că de când a venit PSD la guvernare şi gestionează Ministerul Finanţelor, conform Comisiei Europene, nu a mea sau a domnului Câciu, datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual. Iar datoria publică crescută de cele două guverne de dreapta a fost de 12 puncte procentuale”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută joi la Mehedinţi ce s-a întâmplat cu banii pe care i-a împrumutat România, în ultimele 10 luni, şi anume o sumă de aproximativ 100 miliarde lei.

Liderul PSD a adăugat că anul acesta a fost scăzută datoria publică, plătite dobânzile şi ratele la împrumuturile făcute de guvernele de dreapta şi a fost întors în economie şi pachetul social procentul de 6 la sută.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img