spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeDeputata Horga: Acționăm concret pentru reducerea abandonului școlar în Giurgiu

Deputata Horga: Acționăm concret pentru reducerea abandonului școlar în Giurgiu

-

Din banii alocați recent de către guvern, 1,8 milioane de lei sunt pentru asigurarea căldurii în școlile din municipiul Giurgiu până la sfârșitul anului. Suma a fost obținută de președintele #PNLGiurgiu, Dan Motreanu, cu sprijinul Guvernului Nicolae Ciucă, afirmă deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.

- Reclama -

CE SUSȚINE GABRIELA HORGA:

Acționăm concret pentru reducerea abandonului școlar.

👉Toate cele 27 de unități de învățământ din județul Giurgiu care au aplicat vor primi finanțare prin Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Este un program finanțat prin PNRR.

Folosim și fonduri naționale.

👉 Recent, Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat o ordonanță de urgență care prevede că preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat li se va acorda, zilnic, cu titlu gratuit, o masă caldă.

La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de acest program. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar anul acesta au fost efecutate trei majorări – de 150 la 300, de la 300 la 350 și de la 350 la 450.

👉13 școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în acest program, față de 4 școli câte au fost incluse în anul școlar trecut și față de ZERO când Dan Motreanu a venit aici și Mina conducea acest județ. Asta înseamnă preocuparea pentru oameni și nu doar la nivel delcarativ! La nivelul județului Giurgiu vorbim acum de 5785 de copii beneficiari, față de 1.333 în ediția anterioară din:Florești-Stoenești, Stănești, Hotarele, Bolintin-Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști, Schitu, Vedea, Bucșsani, Răsuceni, Vărăști, Mihai Bravu, Cosoba.

Prin acest program se previne excluziunea socială, abandonul şcolar şi se îmbunătățesc performanţele şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img