spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au...

Ciolacu: Faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari, o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor! O scumpire „camuflată”

-

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în şedinţa Executivului, că faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari, reprezintă o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor şi este în fapt o scumpire ”camuflată”. Premierul a cerut autorităţilor de control din România să intervină urgent iar în paralel, să pregătească o reglementare, pe modelul francez, prin care producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul.

Încep cu un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene şi pare că a ajuns şi la noi: faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

- Advertisement -

Şeful Executivului a arătat că este în fapt o scumpire „camuflată” sub un ambalaj foarte asemănător.

”Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”, a spus premierul Ciolacu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img