spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeCiucă: Până la 1 noiembrie vom umple depozitele de gaze la 80%...

Ciucă: Până la 1 noiembrie vom umple depozitele de gaze la 80% din capacitate

-

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat marţi că depozitele de gaze sunt ocupate în prezent la o capacitate de 41%, iar până la 1 noiembrie se va ajunge la 80%.

- Reclama -

„Există o decizie la nivelul Uniunii Europene şi fiecare ţară membră trebuie să intre în iarnă cu 80% din capacitatea de depozitare. În momentul de faţă suntem puţin peste 40%, 41%. Angajamentul nostru, faţă de noi, în primul rând, şi faţă de Uniunea Europeană este ca până la 1 august să avem în depozite 46%. Până la 1 septembrie 57%, până la 1 octombrie 66% şi până la 1 noiembrie 80%”, a spus Nicolae Ciucă, la Constanţa.

- Advertisement -

Premierul a arătat că 80% reprezintă minimul pentru a asigura cantitatea de gaze necesară în perioada iernii.

„Sigur, se fac demersuri… Sunt în discuţie elementele de contract cu Azerbaidjan. Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat şi de asemenea discutăm, pentru că nu depindem doar de partea de origine şi partea de primire la noi în ţară, discutăm şi de zonele de tranzit şi trebuie să facem în aşa fel încât să primim acceptul de la ţările de tranzit, respectiv Turcia, Bulgaria şi Grecia. Am depins şi de interconectorul dintre Grecia şi Bulgaria. Am înţeles că este finalizat şi că putem să discutăm mai facil această posibilitate de aducere a gazului în ţară”, a menţionat Ciucă. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img