spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeCiolacu, după discuţiile cu sindicatul SANITAS: Posturile din sistemul sanitar vor fi...

Ciolacu, după discuţiile cu sindicatul SANITAS: Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanţă vor fi acordate pentru toţi angajaţii din sistem

-

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat, după întâlnirea avută la Guvern cu sindicatul SANITAS, împreună cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, că a fost o discuţie foarte aplicată iar posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate şi voucherele de vacanţă vor fi acordate pentru toţi angajaţii din sistem. Liderul social-democraţilor a adăugat că viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechităţile actuale.

- Reclama -

„Aşa cum am spus, am stopat orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din ţară. Astăzi am avut o discuţie foarte aplicată cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila. Angajaţii din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alţii fumau şi beau în Guvern. De aceea, respectul faţă de ei trebuie tradus şi prin fapte concrete. Am convenit astăzi să le răspundem majorităţii solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanţă vor fi acordate pentru toţi angajaţii din sistem. Iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechităţile actuale”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că e decis să continue acelaşi tip de dialog cu sindicate, „cu soluţiile pe masă”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img