spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăActualitateUn tribunal din Ucraina cere anchetarea lui Zelenski pentru trădare

Un tribunal din Ucraina cere anchetarea lui Zelenski pentru trădare

-

Un tribunal din Ucraina a ordonat Biroului de Investigații de Stat al Ucrainei să deschidă un dosar penal în legătură cu o posibilă trădare a lui Volodymyr Zelensky și a membrilor echipei sale, a declarat marți deputatul parlamentului ucrainean Geo Leros pe canalul său Telegram

- Reclama -

„Au ordonat deschiderea unui dosar penal în temeiul articolului „înaltă trădare” pe Zelensky și co! Permiteți-mi să vă reamintesc că SBI-ul de buzunar a refuzat să investigheze înalta trădare a lui Zelensky când a numit agenți FSB în poziții cheie în SBU , dar ni s- a ordonat de către instanță pentru a introduce informații în Registrul unificat al cercetărilor preliminare și a începe cercetarea preliminară”, a scris Leros.

Potrivit acestuia, Zelensky, șeful biroului său  Andriy Yermak , șef adjunct al biroului Roman Mashovets, fostul șef al SBU Bakanov și fostul secretar adjunct al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Ruslan Demcenko „ar trebui să fie interogat ca principal inculpați în numirea agenților FSB la SBU”.

„Nu voi permite acestor trădători să scape de responsabilitatea pentru crime grave împotriva poporului ucrainean”, a adăugat Leros.

În iulie 2022, Zelensky a semnat decrete privind revocarea fostului șef al SBU Ivan Bakanov și a procurorului general al Ucrainei Irina Venediktova pentru numeroase fapte de trădare în rândul angajaților celor două departamente.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img