spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeDeputata Horga: Câciu este responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 de...

Deputata Horga: Câciu este responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 de miliarde de lei

-

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, este responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 de miliarde de lei, înregistrat după primele patru luni ale anului. Ministrul Finanțelor a promis că diferența dintre cheltuieli și venituri nu va depăși 68,2 miliarde de lei în tot anul 2023. Adrian Câciu a supraestimat veniturile și a subestimat cheltuielile. În aceste condiții, era normal ca Adrian Câciu să plece din fruntea Ministerului Finanțelor, afirmă pe facebook deputata PNL de Giurgiu Gabrirla Horga.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE GABRIELA HORGA:
În primele cinci luni din 2023, ANAF a încasat 148 de miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în aceeași perioadă din 2022. Sunt sume obținute cu un efort enorm din combaterea evaziunii și din executări silite.
Astea sunt faptele. De demisionat, însă, a demisionat doar șeful ANAF, Lucian Heiuș. Deși pleacă un profesionist pentru greșelile din buget ale lui Câciu, pesediștii nu bagă capul în pământ de rușine.

Mai mult, toți analfabeții din punct de vedere economic vorbesc acum de colectare. Marian Mina, șeful PSD Giurgiu s-a reprezit să dea vina pe Lucian Heiuș, după ce acesta și-a dat demisia din fruntea ANAF. Încerc un răspuns cât mai pe înțelesul lui Marian Mina. Adrian Câciu a alcătuit un buget în care a trecut venituri mai mari ca anul trecut si a inclus chiar și veniturile excepționale de anul trecut!!!!
E ca și cum într-un an ți-ai vinde casa și ai considera automat că venitul încasat din vânzare se va repeta în toți anii următori și îl vei și depăși.

Știu că un pesedist ca Marian Mina înțelege doar colectarea ilegală la barieră, după cum scrie presa (link in comentarii), dar trebuie să spunem adevărul.
În condițiile supraestimării veniturilor de către Adrian Câciu, suma colectată de ANAF este cu 8,9 miliarde de lei mai mică față de estimările Ministerului Finanțelor. Din suma totală, 8,5 miliarde de lei este suma necolectată de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili condusă de Ionuț Mișa, fost ministru PSD.

În plus, până și un copil din școala primară își dă seama că nu poți avea un deficit de 27 de miliarde de lei, doar din cauza unor încasări mai mici față de estimări cu 8,9 miliarde de lei!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img