spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeMincinosul Fritz

Mincinosul Fritz

-

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le-a transmis colegilor din USR, vineri seară, un mesaj intern în care le spune că „este necesară o separare a funcției de președinte al USR de cea de candidat la președinție”, conform siteului G4Media. Doar că Fritz nu suflă o vorbă despre dedesubturile propunerii sale: neavînd cetățenia română, Fritz nu poate candida la Cotroceni, transmite Inpolitics.

”Viziunea mea pentru următoarea perioadă este să muncim pentru alegerile ce vin și, în același timp, să începem o reunificare și o reconstrucție a partidului, proces care să ne facă până în decembrie mai puternici. Pentru ca ambele să se desfășoare simultan este necesară, în opinia mea, o separare a funcției de președinte al USR de cea de candidat la președinție”, le-a transmis Fritz colegilor din USR.

El a declarat și joi că marea discuţie în partid este dacă candidatul la preşedinţia USR trebuie să îşi asume şi o candidatură la prezidenţiale, precizând că nu crede că trebuie să fie neapărat amestecate cele două. Fritz a mai spus că le-a transmis colegilor că nu va fi disponibil pentru a candida la prezidenţiale, după ce timişorenii i-au dat votul de încredere pentru un nou mandat, mai scrie G4Media.

Practic, Dominic Fritz dă de înțeles că nu candidează la Cotroceni pentru a nu-și trăda alegătorii de la Timișoara. (Deci, dacă primărița Elena Lasconi ar decide să candideze la Cotroceni ar fi o trădătoare, nu?)
În niciun caz pentru că nu poate.
Minciună grosolană prin omisiune.
Conform legislației din România, cetățenii străini din UE pot candida la alegerile locale dacă au domiciliul sau reședința în România, la fel și la alegerile europene.
Fără cetățenia română, însă, nu se poate candida la alegerile prezidențiale și parlamentare și nu se pot ocupa funcții și demnități publice, conform art.16 alin.3 din Constituție.
Prezent în studioul Realitatea Plus acum cîteva săptămîni, Fritz a recunoscut public că nu deține cetățenia română.

Trăgînd linie și adunînd, USR se pregătește să devină primul partid din istoria României condus de un președinte care nu e cetățean român și nu se califică pentru cele mai importante funcții în stat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img