spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: 120 de dolari pe baril era şi acum un an sau...

Ciolacu: 120 de dolari pe baril era şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar preţul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb şi pe dumneavoastră, şi pe cei de la Consiliul Concurenţei ce fac?

-

Marcel Ciolacu a declarat că nu e adeptul scăderii TVA la carburant şi a sugerat că în loc să facă anchete care durează prea mult timp, poate cei de la Consiliul Concurenţei ar trebui să demisioneze. Liderul PSD a adăugat că nu va creşte nicio acciză, întrebat despre creşterea accizei la ţigări sau a TVA pentru produsele care conţin zahăr şi a explicat că este vorba de implementarea unei directive europene pentru ţigările folosite pe bază de încălzire.

- Reclama -

„Nu nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Germania, unde a scăzut TVA şi carburantul s-a scumpit. Am venit cu o măsură cu 0,5 bani din acciză doar pentru transportatori, pentru cei care fac transport de persoane şi pentru distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei. Ce mă mir eu este altceva – 120 de dolari pe baril era şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar preţul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb şi pe dumneavoastră, şi pe cei de la Consiliul Concurenţei ce fac? Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi lasă pe unii să poată face nişte anchete în timp real şi să ajute?”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

- Advertisement -

El a mai anunţat că Executivul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă legată de antispeculă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img