spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeChina umflă buzunarele Airbus spre bucuria lui Scholz și Macron

China umflă buzunarele Airbus spre bucuria lui Scholz și Macron

-

Agenţia chineză responsabilă pentru achiziţiile de aeronave a semnat oficial comanda pentru cumpărarea a 140 de avioane Airbus, în valoare de 17 miliarde de dolari, a anunţat vineri într-un comunicat China Aviation Supplies (CAS), transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Acordul include 132 de aeronave din gama A320 şi opt avioane A350.

Toate sunt comenzi preexistente, unele includ o comandă pentru 292 aeronave anunţată mai devreme în acest an, a precizat grupului aeronautic european.

Semnarea oficială a acordului a avut loc vineri, în timpul vizitei în China a cancelarului german Olaf Scholz.

Cele trei mari companii aeriene chineze de stat s-au angajat în iulie să cumpere în total 292 avioane Airbus, cea mai mare comandă a unor operatori aerieni din China de la începutul pandemiei.

Rivala Boeing a sugerat că nu va mai face deocamdată livrări pe piaţa chineză, în contextul restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei şi a tensiunilor dintre SUA şi China. Modelul Boeing 737 MAX nu poate efectua zboruri comerciale în China din martie 2019, când au fost două accidente grave. Oficialii Boeing au anunţat că şi-ar putea obiectivele şi fără piaţa chineză, care în mod obişnuit reprezintă un sfert din livrările firmelor occidentale.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img