spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeChina high-tech

China high-tech

-

Comerţul Chinei a revenit pe creştere în dolari în luna aprilie după scăderi în luna anterioară, exportu­rile şi importurile avansând în condi­ţiile în care Beijingul îşi pune speran­ţele într-o redresare bazată pe secto­rul manufacturier pentru revitaliza­rea celei de-a doua mari economii a lumii, scrie Financial Times.

Valoarea exporturile chineze a înregistrat o uşoară creştere, de 1,5% în aprilie în termeni anuali, inversând un declin anual de 7,5% în martie.

- Advertisement -

Valoarea importurilor Chinei a urcat cu 8,4% în aprilie, peste aştep­tările analiştilor privind o creştere de uşor sub 5% şi inversând un declin de 1,9% în martie.

Administraţia preşedintelui chi­nez Xi Jinping se bazează pe indus­triile high-tech pentru a compensa un declin economic generat de investi­ţiile în scădere din sectorul imobiliar, încrederea fragilă a consumatorilor şi cheltuieli ineficiente pe infrastruc­tură.

- Advertisement -

Guvernul nu a implementat sti­mu­lente ample, dar a anunţat susţi­ne­re mai puternică pentru fabrici, inclusiv un program pentru industrie pentru „upgradarea“ echipamente­lor şi consumatori pentru achiziţia de aparatură electrocasnică nouă.

Valoarea comerţului Chinei a crescut de asemenea în primul tri­mes­tru, exporturile urcând cu 1,5% în termeni anuali, iar importurile crescând cu 3,2%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img