spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizePrimatul Ungariei la București: Mitropolitul de Bucureşti va predica de Ziua Ungariei...

Primatul Ungariei la București: Mitropolitul de Bucureşti va predica de Ziua Ungariei in fata Catedralei Sfântul Ștefan din București

-

Cardinalul Péter Erdő, arhiepiscop al Arhiepiscopiei de Esztergom-Budapesta şi primat al Ungariei, a oficiat, sâmbătă, la Bucureşti, o slujbă în limba maghiară şi a conferit Sacramentul Sfântului Mir unor tineri maghiari, în Biserica „Sfânta Maria a Harurilor” – Bărăţia.

Cardinalul Péter Erdő şi-a exprimat şi el bucuria de a sărbători împreună cu bucureştenii. Acesta a amintit că a vizitat de mai multe ori Bucureştiul şi că, deşi nu a mai conferit Sacramentul Sfântului Mir, a mai oficiat slujbe în limba maghiară la Biserica Bărăţia. Cardinalul a amintit că de la această parohie a venit la Congresul Euharistic Internaţional de la Budapesta o delegaţie numeroasă, sub conducerea Arhiepiscopului Mitropolit de Bucureşti, Aurel Perca, şi cu ocazia acestei vizite a anunţat că l-a invitat pe Aurel Perca să ţină predica la slujba din data de 20 august, Ziua Naţională a Ungariei, în faţa Catedralei Sfântul Ştefan din Budapesta. 

- Advertisement -

După ceremonie, cardinalul Péter Erdő a dezvăluit jurnaliştilor maghiari prezenţi că Aurel Perca a acceptat invitaţia. 

„Anul trecut, predicatorul nostru a fost Bernard Bober, Arhiepiscop de Kosice, care este preşedintele Conferinţei Episcopale Slovace. Cred că a fost potrivit să invităm odată şi preşedintele Conferinţei Episcopale Române. Desigur, episcopii maghiari din România vin adesea la sărbătoarea zilei Sfântului Ştefan, mulţi dintre ei au şi ţinut predici la acest eveniment, dar acum consider că putem privi şi peste Carpaţi, pentru că, într-adevăr, în credinţă, grijile şi bucuriile pastorale ne unesc”, a explicat cardinalul.

- Advertisement -

Péter Erdő a sosit în capitala României la invitaţia Arhiepiscopului Mitropolit de Bucureşti, Aurel Perca, unde săptămâna aceasta se sărbătoreşte a 25-a aniversare a vizitei la Bucureşti a Papei Ioan Paul al II-lea, fiind prima oară când un cap al Bisericii Romano-Catolice a vizitat România.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img