spot_img
36.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeChina acuză America de "constrângere economică totală și persecuție tehnologică"

China acuză America de „constrângere economică totală și persecuție tehnologică”

-

Washingtonul urmează o politică de constrângere economică și vizează sectoarele științifice și tehnologice ale altor state, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, într-o ședință de informare miercuri.

- Reclama -

„SUA a generalizat în mod repetat conceptul de securitate națională, a abuzat de măsurile de control al exporturilor, a folosit metode discriminatorii și neloiale împotriva companiilor străine, precum și probleme tehnologice politizate și militarizate”, a spus Wang Wenbin. „Aceasta nu este altceva decât constrângere economică totală și persecuție tehnologică”, a subliniat el.

- Advertisement -

Potrivit diplomatului, această poziție a SUA provoacă daune majore schimburilor comerciale și economice și cooperării dintre companiile chineze și americane, amenințănd stabilitatea lanțurilor de producție globale.

Miercuri, Bloomberg a raportat, citând surse, că SUA vor aplica sancțiuni asupra a peste 30 de companii de tehnologie chineză în această săptămână, inclusiv celui mai mare producător de microcipuri din țară, YMTC.

- Advertisement -

La începutul lunii octombrie, SUA a restricționat accesul la cipurile semiconductoare produse prin tehnologiile americane din întreaga lume la 28 de companii de tehnologie chineză. Restricțiile se aplică nu numai livrărilor de la companii din SUA, ci și oricărei firme din lume care utilizează tehnologii de semiconductori din SUA. Exportatorii trebuie să obțină o licență de la Departamentul de Comerț al SUA pentru a furniza astfel de produse companiilor chineze.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img