spot_img
3.4 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăActualitateCancelarul austriac amestecă din nou cifrele: 20.000 din cei 75.000 de migranți...

Cancelarul austriac amestecă din nou cifrele: 20.000 din cei 75.000 de migranți ilegali au venit din România și/sau Bulgaria. De restul de 55.000 nu spune nimic

-

Cancelarul austriac s-a prezentat în fața Comitetului principal UE al Consiliului Național pentru a explica refuzul său față de aderarea României și Bulgariei la Schengen.El a prezentat noi cifre de la Biroul Federal de Poliție Criminală (BKA), care au fost raportate luni și de către Ö1 “Morgenjournal”, scrie Ziarul Românesc din Austria.

- Reclama -

Potrivit raportului, 20.000 dintre cei 75.000 de “migranți ilegali” care au ajuns în Austria în acest an și care nu au fost înregistrați anterior în niciun alt stat UE au trecut prin România și/sau Bulgaria. Pentru ÖVP, aceasta este o dovadă că nu există o protecție suficientă a frontierelor. Motiv pentru care cele două țări nu ar trebui să facă parte din zona în care controalele la frontieră sunt practic abolite.

Este logic că acest lucru nu este reflectat în cifrele oficiale, cum ar fi cele ale agenției de protecție a frontierelor FrontexCei care nu sunt înregistrați nu apar în statistici, scrie DerStandard.

Acest lucru nu îl convinge pe partenerul de coaliție al Verzilor. ”Chiar dacă cifrele BKA ar fi corecte, argumentul ÖVP este lipsit de logică”. O spune Michel Reimon, purtător de cuvânt al PE. Pentru că și cei care călătoresc prin România sau Bulgaria ajung întotdeauna în Austria prin Ungaria. Ceea ce nu funcționează este actuala frontieră externă Schengen din Ungaria. “Nu înțeleg de ce ne facem dușmani alte două țări pentru asta. În viitoarea cooperare în UE, acest lucru s-ar putea răzbuna amarnic.”

Formal, Partidul Popular Austriac (ÖVP) și Verzii sunt de acord. Aceasta deoarece miniștrii din Consiliul European sunt liberi să ia decizii. A acționa de unul singur în problema Schengen nu reprezintă o încălcare a coaliției. Verzii nu doresc să schimbe acest principiu. În caz contrar, s-ar putea întâmpla ca, invers, ministrul transporturilor și climei, Leonore Gwessler, să fie pus pe lanțul intereselor ÖVP.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img