spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăExterneCercetători britanici vor să împiedice triumful în alegerile europarlamentare al lui Farage

Cercetători britanici vor să împiedice triumful în alegerile europarlamentare al lui Farage

-

Cercetătorii britanici au lansat un nou site dedicat alegătorilor anti-Brexit, în condiţiile în care Partidul Conservator al premierului Theresa May a coborât pe locul al cincilea în intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, în cel mai recent sondaj de opinie realizat de YouGov, transmit luni Press Association şi Reuters citate de Agerpres.

Portalul RemainVoter.com promite să identifice, folosind un model matematic, cele mai bune opţiuni de vot tactic pentru a-i împiedica pe candidaţii Partidului pentru Brexit al lui Nigel Farage să obţină locuri.

„Suntem complet în afara partidelor politice, singurul nostru scop este rămânerea în UE, pentru că ne dăm seama ce nocivă ar fi plecarea pentru Marea Britanie”, a explicat lidera echipei, inginera Cheryl Hung.

„Am înţeles că politicile partinice, realitatea politică şi diverşi factori tehnici au împiedicat apariţia unei alianţe pro-rămânere. Le cerem oamenilor să-şi unească forţele şi să voteze într-un mod semnificativ, astfel încât să-şi facă auzită vocea”, a adăugat ea.

„Suntem tehnicieni, militanţi open-source şi oameni de ştiinţă în sfera datelor. Nu suntem finanţaţi de think-tank-uri sau alte interese, nu vrem mandate, locuri de muncă sau bani. Suntem cu toţii voluntari”, a asigurat Hung, al cărei „ghid de vot” urmează să fie publicat la 18 mai, pentru a-i sfătui pe alegători cu care dintre partidele favorabile rămânerii în UE să voteze, în fiecare din cele 12 regiuni ale ţării care trimit deputaţi la Bruxelles la scrutinul din 23 mai.

Deocamdată, în cel mai recent sondaj YouGov prezentat luni de The Times, conservatorii premierului May au coborât pe locul al cincilea, cu doar 10% din intenţiile de vot, în frunte aflându-se Partidul pentru Brexit al lui Farage cu 34%, cu 4% mai mult faţă de sondajul precedent al YouGov.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...