Misterul elicopterului prăbușit în Maramureș

0
56

Epava elicopterului prăbuşit într-o pădure de pe raza comunei Săpânţa, judeţul Maramureş, urmează să fie ridicată, luni sau marţi, pentru continuarea investigaţiilor, primele indicii arătând că pilotul nu a murit în urma impactului cu solul, ci ar mai fi trăit 24 de ore, transmite Mediafax.

Primarul comunei Săpânţa, Gheorghe Stan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că în urma autopsiei s-a constatat că pilotul nu a decedat în momentul prăbuşirii şi că ar mai fi putut trăi 24 de ore în urma impactului.

„Aşteptăm să vină cei de la Poliţia Transporturi să ridice epava elicopterului în cursul zilei de luni sau cel târziu marţi. Să vedem dacă va fi dezmembrat sau va fi dus întreg cu o remorcă pentru continuarea cercetărilor. Concluzia de până acum este că a fost folosit pentru contrabandă cu ţigări, avea nişte chingi pe care stăteau coletele, care au fost aruncate în timpul zborului, dar la faţa locului nu au mai fost descoperite ţigări. După autopsia pilotului, s-a constatat că acesta nu a murit în momentul prăbuşirii, ci că ar mai fi putut trăi 24 de ore. A suferit diverse răni, printre care şi o fractură de femur”, a spus Stan.

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că altimetrul elicopterului era setat la o înălţime joasă, astfel încât să nu fie detectat de radare.