spot_img
19.8 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăExterneFosta analistă militară americană Chelsea Manning refuză să răspundă întrebărilor justiției...

Fosta analistă militară americană Chelsea Manning refuză să răspundă întrebărilor justiției în cazul Assange

-

Fosta analistă militară americană Chelsea Manning a declarat că nu este dispusă să răspundă la întrebările justiţiei din SUA privind fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, chiar dacă acest refuz ar putea însemna o nouă condamnare la închisoare, relatează AFP.

Chelsea Manning, care a stat deja şapte ani în închisoare pentru că a transmis peste 750.000 de documente diplomatice şi militare către WikiLeaks în 2010, a fost trimisă după gratii, la 8 martie pentru ”ultraj la adresa justiţiei” deoarece a refuzat să depună mărturie în faţa unui mare juriu format pentru a-l ancheta pe Julian Assange.

Ea a fost eliberată joi din motive tehnice, marele juriu care urma să o audieze aflându-se la încheierea mandatului. Dar un nou colectiv de cetăţeni tocmai a fost format prin tragere la sorţi pentru a continua ancheta şi Chelsea Manning a fost convocată din nou pentru 15 mai.

„Au spus deja că vor să-mi pună aceleaşi întrebări (…) Voi refuza să răspund”, a declarat ea duminică pentru CNN. „Nu am nimic nou de spus” şi „nu-mi place secretul din jurul marilor jurii”, a explicat ea.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...