spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeCelebrul regizor Andrey Konchalovsky: Misiunea Rusiei este să păstreze cultura europeană și...

Celebrul regizor Andrey Konchalovsky: Misiunea Rusiei este să păstreze cultura europeană și să nu o lase să moară

-

Misiunea Rusiei este de a păstra epoca de aur a culturii europene, deoarece Rusia ar putea fi singurul său gardian rămas, a declarat luni regizorul rus de renume mondial Andrey Konchalovsky.

- Reclama -

„Cred că misiunea Rusiei este să păstreze cultura europeană și să nu o lase să moară. Rusia nu este doar un moștenitor al marii culturi a Europei, dar, poate, astăzi este singurul și principalul său campion”, a spus el într-o adresă video către participanții la o masă rotundă la Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului) dedicată înființării mișcării publice Frontul Cultural al Rusiei.

Regizorul a menționat că susține ideea unei astfel de mișcări și este pregătit să i se alăture. „Rusia va purta steagul civilizației europene pentru lume”, a subliniat el.

Dirijorul și directorul artistic de renume mondial al Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, Valery Gergiev și-a exprimat sprijinul pentru ideea înființării unei astfel de mișcări. „Numai devenind uniți, noi, oamenii de cultură, putem rezista intruziunii agresive a anti-culturii extraterestre”, a spus el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img