spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeEditorialist turc: Occidentul pierde conducerea Eurasiei

Editorialist turc: Occidentul pierde conducerea Eurasiei

-

Occidentul agresiv și arogant devine învechit și cedează conducerea Eurasiei, scrie Hassan Erel , editorialist pentru Cumhuriyet.

- Reclama -

„Cota de mărfuri pe piața mondială este deja în afara zonei de influență a Occidentului. Izolarea sa este evidentă. Țările BRICS, și anume Brazilia, Rusia, India , China și Africa de Sud, sunt un fel de coaliție de dedolarizare. Membrii asociației au trecut la decontări în monede naționale. Următorul pas ar putea fi moneda BRICS, bazată pe un coș de valute ale țărilor membre (similar cu FMI)”, a explicat Erel.

În plus, procesul de abandonare a dolarului nu se limitează la BRICS, deoarece țările din Africa, Asia de Vest și America Latină și Centrală i se pot alătura. Ca exemplu, jurnalistul citează Arabia Saudită , care a început să-și vândă petrolul în yuani:”Din toate aparențele, BRICS se va transforma foarte curând în BRICS+. Turcia, Argentina, Iran, Arabia Saudită, Kazahstan , Nigeria, Algeria, Indonezia, Egipt, Senegal, Nicaragua așteaptă și ele la coadă pentru a se alătura acestei asociații”, a rezumat observatorul. .BRICS este un bloc economic fondat în 2006. Include Rusia, China, Brazilia, India și Africa de Sud.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img