spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasămediuVIDEO: Cel puțin șapte biserici au fost incendiate în cursul manifestațiilor împotriva...

VIDEO: Cel puțin șapte biserici au fost incendiate în cursul manifestațiilor împotriva Charlie Hebdo la Niamey

-

Cel puțin șapte biserici au fost incendiate sâmbătă la Niamey de către manifestanți ostili caricaturii cu Profetul Mahomed publicate de revista satirică franceză Charlie Hebdo, în timp ce acțiunea de contestare continuă să se propage în capitala Nigerului, relatează AFP.

Aproximativ 100 de poliţişti antirevoltă, purtând căşti şi scuturi, protejau la ora locală 12.45 (13.45, ora României) Catedrala din Niamey. Protestatarii aruncau cu pietre în ei, a constatat un jurnalist AFP, care mai întâi a văzut două, apoi o a treia biserică incendiate.

- Advertisement -

jeuisTineri înarmaţi cu bâte, bare de metal sau instrumete agricole defilau în mai multe cartiere ale capitalei, potrivit acestui crespondent.

NIGER-FRANCE-ATTACKS-CHARLIE-HEBDO-DEMOAmbasada Franţei şi-a îndemnat cetăţenii „să evite orice ieşire”.

- Advertisement -

A man holds a sign during a protest against Niger President Issoufou's attendance last week at a Paris rally in support of French satirical weekly Charlie Hebdo, in NiameyCele șapte lăcașuri de cult, în majoritate biserici evanghelice, dintre care unele își aveau sediul în vile mici, fără nici un semn religios distinctiv, și care erau situate în Niamey pe malul stâng la fluviului Niger, au fost arse.

Potrivit corespondentului agenției în capitala Nigerului, se putea vedea cum manifestanții se îndreaptă spre malul drept, unde se află de asemenea numeroase biserici.

Mii de persoane au manifestat în Inguşia rusă împotriva caricaturilor cu Mahomed

Aproximativ 15.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în Inguşia, o republică rusă din Caucazul de Nord, pentru a protesta faţă de publicaţii occidentale care-l reprezintă pe Mahomed, potrivit autorităţilor, la o săptămână de la atacurile de la Charlie Hebdo.

La Magas, o capitală regională din Inguşia, mulţimea a protestat „faţă de caricaturile Profetului, islamofobia şi insultarea credinţelor musulmanilor”, a declarat pentru AFP serviciul de presă al Guvernului regional care a autorizat manifestaţia.

Preşedintele acestei republici musulmane Iunus-Bek Evkurov a catalogat caricaturile drept „un extremism de stat din partea câtorva ţări occidentale” şi a deplâns faptul că autorităţile „încearcă să-i ridice pe credincioşii diverselor religii şi naţionalităţi unii împotriva altora”, citat într-un comunicat postat online pe site-ul administraţiei regionale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img