spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasămareAntena 3 şi Intact îşi pot recupera sediile în urma unei decizii...

Antena 3 şi Intact îşi pot recupera sediile în urma unei decizii a Curţii Constituţionale

-

Trustul de presă fondat de Dan Voiculescu îşi poate recupera sediile confiscate de instanţă, cu ajutorul Curţii Constituţionale. Judecătorii au declarat neconstituţională măsura confiscării extinse pentru bunurile dodândite înainte de 2012, atunci când legea a intrat în vigoare. Decizia CCR va fi valabilă după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, transmite Digi 24.

antena2După ce Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare, judecătorii au decis să îi confişte mare parte din averea sa şi a familiei. Aşa se face că sediile Intact şi ale televiziunilor fondate de fostul senator au trecut în proprietatea statului, după soluţia definitivă a Curţii de Apel. Decizia CCR schimbă acum situaţia. Conform CCR acum instanţa poate  decide să confişte doar bunurile dobândite după 2012. Asta înseamnă că Familia Voiculescu ar putea să-şi recupereze o parte din bunurile luare de stat. Sediile Intact şi cele ale televiziunilor din Băneasa s-au supus confiscării extinse.

- Advertisement -

În aceeaşi situaţie este şi omul de afaceri Marian Iancu, condamnat la închisoare in 2014 în dosarul RAFO. Confiscarea extinsă a fost aplicată pe proprietăţile unoara dintre membrii familiei. În total, cinci dosare soluţionate definitiv ar fi avantajate de această decizie a curţii constituţionale, spune Digi 24.  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img