Home Analize Ce spun analiștii ruși despre interviul Tucker Carlson-Putin

Ce spun analiștii ruși despre interviul Tucker Carlson-Putin

0

La o conferință de presă din 9 februarie, coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, i-a îndemnat pe americani să nu pună niciun punct în interviul pe care președintele rus Vladimir Putin l-a acordat renumitului jurnalist conservator american Tucker Carlson săptămâna trecută, deoarece oficialul Casei Albe a respins îngrijorările că declarațiile președintelui rus către Carlson ar avea vreun efect asupra sprijinului public pentru finanțarea Ucrainei.

Carlson a lansat videoclipul și a tradus transcrierea interviului său de două ore de la Kremlin cu Putin în primele ore ale dimineții de vineri, 9 februarie. Până sâmbătă seara, 10 februarie, videoclipul a fost vizionat de peste 173,2 milioane de ori pe X (fostul Twitter), iar până duminică, 11 februarie, interviul a atins peste 13,1 milioane de vizualizări pe YouTube. Buletul media din jurul reuniunii a venit pe fondul afirmației lui Carlson, făcută atunci când a anunțat interviul, că nici un jurnalist occidental nu l-a intervievat pe Putin în cei doi ani de operațiune militară specială a Rusiei în Ucraina. Experții intervievați de Vedomosti au spus că interviul a jucat, în parte, un anumit rol înaintea alegerilor prezidențiale din martie din Rusia, oferindu-i lui Putin o platformă pentru a-și contura viziunea și obiectivele de politică externă.

În ceea ce privește audiența străină vizată, în ansamblu, s-ar putea argumenta că interviul a fost vizat de alegătorii cu tendințe republicane din SUA, precum și de instituția politică din interiorul Beltway, a spus analistul politic Evgheni Mincenko. Specialistul în studii americane Yan Veselov este de acord că publicul țintă a fost jumătatea conservatoare a electoratului american.

Konstantin Kostin, șeful Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, a declarat: „Mesajul cheie pentru Occident este [că ar trebui] să fie] deschiși la negocieri care să țină seama pe deplin de interesele [de securitate] ale Rusiei, care au fost articulate în mod repetat înainte”. Politologul Alexander Asafov a spus că „viziunea rusă asupra evenimentelor, susținută de documentele istorice relevante, va fi ceva nou pentru multe țări occidentale”. „Unul dintre primii care a venit în sprijinul lui Tucker nu a fost nici măcar Elon Musk, dar nimeni altul decât gazda de radio Alex Jones, un proeminent teoretician al conspirației care a fost efectiv „deplatformat” din toate mass-media importante din SUA, ceea ce indică cererea largă. [pentru tipul de informații nefiltrate furnizate de interviu] pentru diverse audiențe”, a spus el.

Pentru Andrey Kortunov, director de cercetare la Consiliul rus pentru afaceri internaționale (RIAC), intervievarea lui Putin înseamnă succes pentru un jurnalist. „În această lumină, Carlson a dat un impuls destul de mare mărcii sale personale”, a spus expertul. Cu toate acestea, Kortunov se îndoiește că interviul în sine ar putea avea vreun efect radical asupra gândirii elitei americane sau asupra discursului public privind politica externă în cadrul societății americane.

Ad

Exit mobile version