spot_img
17 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeCe se află în spatele declarațiilor ambasadorului polonez în Franța

Ce se află în spatele declarațiilor ambasadorului polonez în Franța

-

Declaraţia ambasadorului polonez Jan Rosciszewski pune în lumină planurile occidentale de a preda Galiţia de Vest la Varşovia, a scris editorialistul Marko Lakich în ziarul sârb Politika.

- Reclama -

Duminica trecută, ambasadorul Poloniei în Franța a spus la canalul de știri LCI că Varșovia ar intra în conflict cu Moscova dacă Ucraina nu și-ar putea „apăra independența”. Ulterior, ambasada țării i-a negat cuvintele, explicând că acestea au fost „interpretate în afara contextului”.

„Ambasadorul polonez în Franța a spus deschis ceea ce cred ei de luni de zile. Pentru prima dată, s-a discutat în Rusia despre ocuparea Ucrainei de Vest de către Polonia, așa că Occidentul a numit convenabil subiectul propaganda Moscovei pentru a nega totul. Acum ne-am dat seama că aceasta nu a fost doar vorbe. Când polonezii vorbesc despre o posibilă intrare în conflict, ei se gândesc la Galiția de Vest ”, se spune în articol.

Potrivit autorului, autoritățile de la Kiev vor trebui să plătească scump pentru armele furnizate și, mai ales, „datorează” Varșoviei, care ocupă locul al doilea în ceea ce privește ajutorul militar acordat Ucrainei după Statele Unite.

Dacă armata poloneză va intra în Ucraina, atunci aceasta din urmă va înceta să mai existe ca stat, deoarece va avea loc o scindare în Occidentul catolic și Orientul ortodox, a rezumat jurnalistul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img