spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăhighlightCE FUNCȚIE DEȚINE ACUM CRISTIAN DAVID, FOSTUL MINISTRU DE INTERNE REȚINUT PENTRU...

CE FUNCȚIE DEȚINE ACUM CRISTIAN DAVID, FOSTUL MINISTRU DE INTERNE REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

-

Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost reținut miercuri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Cristian David este de peste un an de zile consilierul personal al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, David este membru fondator al PLR.
COMUNICATUL DNA:
În completarea comunicatului nr. 1590/VIII/3 din 10 noiembrie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

- Reclama -

Ca urmare a îndeplinirii obligațiilor legale ce derivă din prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12 şi 19 din Legea nr. 115/1999 şi ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curţii Constituţionale, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului DAVID CRISTIAN, ministru al Internelor și Reformei Administrative (în perioada 5 aprilie 2007 – 22 decembrie 2008), pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită.

- Advertisement -

În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Faptele cu care Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată în cursul anului 2014 constau în aceea că ministrul David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, prin intermediar, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauza respectivă se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img