spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăhighlightLudovic Orban: Consilierii traseişti trebuie să-şi piardă imediat mandatul

Ludovic Orban: Consilierii traseişti trebuie să-şi piardă imediat mandatul

-

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că în urma publicării motivării Curţii Constituţionale pe decizia de respingere a OUG 55, consilierii locali şi judeţeni traseişti trebuie să-şi piardă imediat mandatul, iar în cazul primarilor, este opţiunea Parlamentului, transmite Mediafax.
”Din consultarea pe care am avut-o cu jurişti constituţionalişti şi cu specialişti în contenciosul administrativ sensul deciziei Curţii Constituţionale este foarte clar. În cazul consilierilor judeţeni şi locali care şi-au părăsit partidele pe listele cărora au candidat în alegerile locale, în baza ordonanţei, lucrurile sunt clare, trebuie să-şi piardă mandatul ca şi consecinţă a deciziei dată de CC. Drept urmare, consiliile locale şi consiliile judeţene trebuie să ia act de încetarea mandatelor tuturor acestor consilieri locali şi judeţeni”, a spus Orban.
Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că liberalii se vor adresa consiliilor judeţene şi locale pentru a le solicita să respecte decizia Curţii Constituţionale, având în vedere obligativitatea instituţiilor publice de a respecta deciziile CC.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img