spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeCe avantaje au firmele care accesează Programul IMM INVEST PLUS

Ce avantaje au firmele care accesează Programul IMM INVEST PLUS

-

IMM INVEST PLUS, prin componentele sale – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST, permite accesul firmelor (si a unitatilor administrativ teritoriale in cazul GARANT CONSTRUCT) la ajutoare de stat sub forma de garanții pentru împrumuturi și sub formă de granturi, în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor.

- Reclama -

Principalele avantaje ale Programului sunt:

Procent maxim de garantare – 90% din valoarea împrumutului.

Valori maxime ale creditelor -5 milioane lei pentru capital de lucru, 10 milioane lei pentru proiectele de investiții și 5 milioane lei pentru capital de lucru și investiții în cazul beneficiarilor din domeniul agriculturii primare, acvaculturii și pisciculturii.

Durata maximă a finanțărilor – 72 de luni pentru creditele de investiții și 36 de luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Perioadă de grație de maximum 18 luni la rambursarea principalului, pentru creditele de investiții, la solicitarea beneficiarilor se poate acorda o 

Grant maxim ( echivalent  lei): 500.000 Euro/întreprindere/UAT; 62.000 euro/întreprindere în cazul beneficiarilor din domeniul agriculturii primare de produse agricole; 75.000 euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii și pescuitului. 

Programul poate fi accesat până la finalul anului 2022 prin înscrierea pe www.imminvest.ro.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img